SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Fromage Blanc

  • Ser Fromage Blanc Ser Fromage Blanc
  • Ser Fromage Blanc Ser Fromage Blanc
Wygląd i konsystencja:
Fromage Blanc to ser podpuszczkowy, twarogowy robiony w Luksemburgu z mleka krowiego. Bez oczek i bez skórki.
To dobre źródło wpania i białka. Twaróg o 0% tłuszczu zawiera więcej niż 85% wody.

Pochodzenie:

Ser ten był pierwotnie produkowany w domu. Zaczął być rozpoznawany wraz uprzemysłowieniem, a nowe sposoby produkcji i procesy dywersyfikacji oraz receptury, zostały tajemnicą dla rzemieśników.

Podawanie:

Fromage Blanc jest używany do przystawek, kanapek, sałatek, pierogów, serników.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis