SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Frischkase

  • Ser Frischkase Ser Frischkase
  • Ser Frischkase Ser Frischkase
Wygląd i konsystencja:
Frischkase to ser podpuszczkowy, niedojrzewajacy, z mleka krowiego, robiony w Austrii. Jest to ser o miąższu jednolitym, pastowatym, delikatnym. Zawartość tłuszczu wynosi od 35 do 65%. Pakowany jest w prostokatne , kwadratowe lub cylindryczne foremki o zawartości od 50 do 60 g.

Smak i zapach:
Czysty, lekko kwaskowaty. Rozpływający sie w ustach.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis