SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Frinault

  • źródło www.cheese-reproduction.com źródło www.cheese-reproduction .com
Wygląd i konsystencja:
Jest to miękki, biały ser o okrągłym kształcie z naturalną skórką pokrytą popiołem. Ser ma zwartą konsystencję i jest dość pikantny.

Komponenty i wytwarzanie:
Jakość sera może być różna w zależności od okresu suszenia. Przy zbyt mocnym wysuszeniu ser ma gorzki smak. Proces dojrzewania zajmuje dwa do trzech tygodni.

Pochodzenie:
Ser został opracowany przez Monsier Frinault w pierwszej połowie XIX. wieku w Checy. Frinault jest bardzo podobny do sera Camembert lub Olivet Cendre.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis