SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Fresa

  • Ser Fresa Ser Fresa
  • Ser Fresa Ser Fresa
Wygląd i konsystencja:
Fresa to miękki ser w jasnożółtym kolorze.

Komponenty i wytwarzanie:
Fresa to ser wytwarzany z mleka krowiego w kształcie okrągłym, spłaszczonym o wadze 1kg. Dojrzewanie trwa ok. 20-30 dni. Obszar produkcji obejmuje Macomer, Bonorva, Silan, Bortigali, Bosa. Fresa w znaczeniu dosłownym to truskawka.

Smak i zapach:
Smak słodki lub prawie słodki.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis