SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Francisco Sudao

  • Ser Francisco Sudao Ser Francisco Sudao
  • Ser Francisco Sudao Ser Francisco Sudao
Wygląd i konsystencja:
Francisco Sudao ser zrobiony z pasteryzowanego mleka koziego i podpuszczki zwierzęcej. Dojrzewa od 2 do 4 miesięcy, w wilgotnym środowisku, które sprzyja tworzeniu się naturaknej pleśni naskórze sera. Wnętrze jest w kolorze kości słoniowej. Zawartość tłuszczu:45%-55%.

Smak i zapach:
Intensywny i aromatyczny zapach, smak mocny, naturalny, charakterystyczny dla koziego sera.

Podawanie:
Ser dobrze smakuje podawany w parze z figami, świeżymi owocami czy dżemami.

Proponowane wina:
Tempranillo Vina Teleno lub Sheepskin.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis