SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Formaggio Branzi

  • Ser Formaggio Branzi Ser Formaggio Branzi
Wygląd i konsystencja:
Formaggio Branzi ma kształt cylindryczny o średnicy od 36 do 42 cm. Waży od 10 do 12 funtów. Jego wnętrze jest elastyczne, w kolorze żółtym. Otwory w serze dość rozproszone.

Komponenty i wytwarzanie:
Ser podpuszczkowy, wytwarzany z surowego mleka krowiego. Minimalny okres dojrzewania wynosi 60 dni.

Smak i zapach:
Słodki smak i zapach przypominający zapach starych gór, staje się bardziej wyraźny, raczej ostry, z wiekiem.

Pochodzenie:
Pochodzi z Włoch z prowincji Bergamo.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis