SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Flower Marie

  • Ser Flower Marie Ser Flower Marie
  • Ser Flower Marie Ser Flower Marie
  • Ser Flower Marie Ser Flower Marie
  • Ser Flower Marie Ser Flower Marie
Wygląd i konsystencja:
Flower Marie to ser produkowany w Anglii. Pokryty białą pleśniową, miękką skórką. Tekstury ma kremowe, kruche, pod samą skórką lekko lepkie. Jego kształt jest kwadratowy o wadze 200 gram.

Komponenty i wytwarzanie:

Wytwarzany z surowego mleka owczego. Łatwo topi się w ustach. Dojrzewa od pięciu do sześciu tygodni.

Smak i zapach:

Ser ma delikatny lekko słony, owocowo - karmelowy smak  z nutą kwiatowo - ziołową. Smak słodyczy pochodzi od słodyczy mleka owiec. Skórka przywodzi w smaku smak grzybów i orzechów.

Pochodzenie:
Wytwarzany przez Kevina i Alison Blunt w regionie Devonw Whitesmith, East Sussex.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis