SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Flada

  • Ser Flada Ser Flada
Wygląd i konsystencja:
Ser Flada wytwarzany jest z mleka krowiego. Jest serem w stylu sera [ser]Vacherin[/ser]. Ma miękkie, rozpływające się tekstury. Znany również jako Stanser Chua Fladä. Ser posiada aksamitną skórkę pokrytą nalotem pleśni.

Komponenty i wytwarzanie:
Ser Flada jest wytwarzany z mleka krowiego, jego dojrzewanie trwa około 4 tygodni.

Smak i zapach:
Flada to łagodny ser, bardzo aromatyczny.

Proponowane wina:
Viogner.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis