SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Fior di Capra

  • Ser Fior di Capra Ser Fior di Capra
  • Ser Fior di Capra Ser Fior di Capra
Wygląd i konsystencja:
Ser Fior di Capra jest miękki i świeży, pasteryzowany z / lub bez dodatku ziół. Kształt sera jest cylindryczny lub w kształcie rulonu, pokryty cienką folią. Do czasu sprzedaży ser znajduje się w chłodniach.

Komponenty i wytwarzanie:
Produkcja sera Fior di Capra odbywa sie przy użyciu mleka koziego. Do masy serowej dodaje się w jednej z wersji kminek, tymianek, szczypiorek i rzeżuchę. Ser ma krótki termin przydatności i ulega naturalnemu procesowi zakwaszenia.

Smak i zapach:
Fior di Capra ma delikatny smak, który jest lekko kwaśny, ale przyjemny.

Pochodzenie:
Ser Fior di Capra jest produkowany na obszarze płaskowyżu Asiago, szczególnie w mieście Lusiana w prowincji Vicenza. Inna nazwa tego sera to Acidino.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis