SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Finn

  • Ser Finn Ser Finn
  • Ser Finn Ser Finn
Komponenty i wytwarzanie:
Finn to jest jedyny ser z potrójną śmietanką produkowany w Anglii. Proces dojrzewania może trwać 2 do 4 tygodni. Zawartość tłuszcz sięga aż 75%. Gdy Finn dojrzewa tekstura jego robi się bardziej podatna do topnienia z lekko słono-słodkim posmakiem.

Smak i zapach:

To ser jędrny, o łagodnej, świeżej, kremowej kwasowości i tonie grzybowym. Finn wykonany jest z niepasteryzowanego mleka krowiego, z dodatkiem podwójnej 10% śmietany. Ser ma białą skórkę, a miąższ jest żółty.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis