SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Filetta Corse

  • źródło www.freewebs.com źródło www.freewebs.com
Wygląd i konsystencja:
Ozdobiony paprocią, pochodzi z Isolaccio, oddalonego o 45km od miasta Bastia. Ma specyficzny zapach piwnic, tam gdzie jest przechowywany.

Komponenty i wytwarzanie:
Jest obmywany w czasie dojrzewania, ma wierzch w kolorze złotym, Czas jego dojrzewania to przynajmniej 1 miesiąc.

Podawanie:

Wina pasujące:
Czerwone: Patrimonio (Niellucciu grape)
Białe: Muscat du Cap Corse (Muscat Blanc grape)
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis