SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Filetta

  • Filetta Filetta
  • Ser Filetta Ser Filetta
  • Ser Filetta Ser Filetta
Wygląd i konsystencja:
W języku korsykańskim jego nazwa oznacza „paproć”. Ma lekki zapach piwnicy i liści paproci, i przyozdobiony jest właśnie gałązką paproci. Waży 350 gram.

Komponenty i wytwarzanie:
Okres dojrzewania trwa trzy do czterech tygodni.

Pochodzenie:
Filetta pochodzi z miejscowości Isolaccio, położonej 45 km na południe od miasta Bastia.

Podawanie:
Czerwone wino: Patrimonio.
Wina białe: Muscat du Cap Corse.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis