SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Figue

  • Ser Figue Ser Figue
  • Ser Figue Ser Figue
  • Ser Figue Ser Figue
Wygląd i konsystencja:
Figue to niepasteryzowany, świeży ser, nazwany tak z powodu swego przypominającego figę kształtu. Jest typem sera Chèvre.
Komponenty i wytwarzanie:
Podczas procesu dojrzewania, który trwa co najmniej dwa tygodnie, ser Figue jest prasowany i formowany w etaminie. Wytwarzany jest w regionie Provence.
Ser jest łagodny i jednorodny, o cytrynowej kwasowości i zwykle jest przyprószony solą i popiołem, papryką lub ziołami.
Wartości odżywcze:
Zawartość tłuszczu: 45%.
Polecane wina:
Blanc Gaillac i Bergerac Sec.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis