SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Fibonacci

  • Ser Fibonacci Ser Fibonacci
Wygląd i konsystencja:
Fibonacci to ser z mleka koziego o miekkiej, płynnej konsystencji. Zapach sera i jego smak mają ziołowy odczyn. Skórka jest cienka z białym nalotem pleśni.

Komponenty i wytwarzanie:
Ser wytwarzany jest w formie koła spłaszczonego o wadze 200gram. Dojrzewa od 3 do 5 tygodni. Zawiera 30 % tłuszczu. Najodpowiedniejsza porą do jedzenia tego sera jest wiosna, podczas której można się degustować jego smakiem z owocami.

Podawanie:
Polecane wino to Chardonnay, Pinot Gris i katalońska Cava.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis