SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Felsenkeller

  • Ser Felsenkeller Ser Felsenkeller
Wygląd i konsystencja:
Ser Felsenkeller wytwarzany jest zniepasteryzowanego mleka krowiego. Dojrzewa przez minimum 6 miesięcy. Przechowywany jest w piwnicy, gdzie jest stala temperatura i wilgotność. Tam pozostaje czasami przez cały rok. Ser ma gładką konsystencję, jest koloru żółtego a skórkę ma lekko czerwoną. Okres przechowywania sera to 35 dni.

Smak i zapach:
Smak jest nieco pikantny i intensywny.

Pochodzenie:
Felsenkellerpochodzi z regionów alpejskich w Tyrolu.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis