SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Farcell

  • Ser Farcell Ser Farcell
  • Ser Farcell Ser Farcell
  • Ser Farcell Ser Farcell
  • Ser Farcell Ser Farcell
  • Ser Farcell Ser Farcell
  • Ser Farcell Ser Farcell
Komponenty i wytwarzanie:
Farcell to wędzony ser wytwarzany ręcznie z pasteryzowanego krowiego mleka. Ser produkowany jest w Vilatzara, w Katalonii. Dojrzewa 5 tygodni. Skórka sera Farcell jest przemywana czarną kawą. Posiada miękkie kremowe wnętrze.

Smak i zapach:

Ser posiada zapach dymu, lekko kwaśny, mleczny, a smak grzybowy.

Podawanie:

Farcell bywa podawany na desce serów i jako przekąska, idealny do sałatek.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis