SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Faluti

  • Ser Faluti Ser Faluti
Wygląd i konsystencja:
Faluti jest wytwarzany z mleka koziego w małym cylindrycznym kształcie o masie 200-300 gram. Pokryty szarą, pleśniową, grubą skórą.

Komponenty i wytwarzanie:

Dojrzewa od 30 do 180 dni, a można go juz spożywać jako świeży po 8-10 dniach. Wędzony nad jałowcem. Produkowany na wiosnę i lato.

Smak i zapach:

Wyczuwalny smak dymu, wędzonego sera, lekko gorzki.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis