SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Fagagna

  • Ser Fagagna Ser Fagagna
  • Ser Fagagna Ser Fagagna
  • Ser Fagagna Ser Fagagna
  • Ser Fagagna Ser Fagagna
Wygląd i konsystencja:
Fagagna ma twarde tekstury, pachnie trawą z wykończeniem ziołowym. Ser ma cylindryczny kształt i gładką, żółtą strukturę.

Komponenty i wytwarzanie:

Ser Fagagna wytwarzany jest w rejonie Lombardia przez La Casera di Erosz z mleka krowiego. Dojrzewanie trwa minimum 60 dni. Podczas produkcji ser jest płukany w solance i przechowywany w magazynach w temperaturze 10-12C.

Podawanie:

Jako przekąska z winem Dolcetto lub Bonarda.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis