SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Evansdale Farmhouse Brie

  • Ser Evansdale Farmhouse Brie Ser Evansdale Farmhouse Brie
  • Ser Evansdale Farmhouse Brie Ser Evansdale Farmhouse Brie
  • Ser Evansdale Farmhouse Brie Ser Evansdale Farmhouse Brie
Wygląd i konsystencja:
Ser ten ma okrągły kształt, różnej wielkości, o miękkiej, białej skórce.

Komponenty i wytwarzanie:

Evansdale dojrzewa w ciągu sześciu tygodni. Inne sery produkowane przez Colina to m.in. Caerphilly, Komene Kaas, Wensleydale i wiele innych.

Smak i zapach:

Ser tego gatunku wyróżnia się miękką i białą skórką, a także delikatną, jednolitą konsystencją z wyczuwalną lekką nutą grzybów.

Pochodzenie:

Jego produkcją zajmuje się niejaki Colin Dennison, nauczyciel, w wolnym czasie. Co prawda Colin nie planował stać się producentem sera, ale kiedy jego krowa rasy Daffodil zaczęła dawać więcej mleka niż jego rodzina mogła skonsumować, wstąpił na ścieżkę wiodąca wprost do "świata sera".
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis