SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Emlett

  • Ser Emlett Ser Emlett
Wygląd i konsystencja:
Ser Emlett ma kształt dysku ze skórką czerwonawo-brązową od fermentacji. Wraz z wiekiem ser mięknie jak lody i ma słodko kwaśnawy smak orzechowy.

Komponenty i wytwarzanie:
Ser Emlett jest wytwarzany z mleka owczego, jego dojrzewanie trwa od 4 do 6 tygodni.

Pochodzenie:
Emlett to miękki, gładki i biały ser produkowany przez Mary Holbrook z Sleight Farm.

Wartości odżywcze:
Zawartość tłuszczu: 40%.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis