SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Emilgrana

  • Ser Emilgrana Ser Emilgrana
  • Ser Emilgrana Ser Emilgrana
Wygląd i konsystencja:
Jest to ser o twardej drobnoziarnistej, strukturze, jasnym i eleganckim smaku. Produkowany ze świeżego, naturalnie odtłuszczonego krowiego mleka.

Pochodzenie:

Produkcja serów firmy Emilgrana odbywa się w Polsce. Włoski producent Zanetti, docenił ekologiczne walory naszego kraju i doskonałe mleko naszych polskich krów. Dzięki połączeniu polskich walorów i tradycyjnej włoskiej receptury, powstaje doskonały ser Emilgrana.

Podawanie :

Tarty ser doskonale się nadaje do risotta, lasagne, zup i makaronów. W polskich warunkach Emilgrana śmiało może zastąpić Parmezan, ma bardzo zbliżony smak i jest przy tym dużo tańszy.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis