SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser El Piconero al Cognac

  • Ser El Piconero al Cognac Ser El Piconero al Cognac
Komponenty i wytwarzanie:
Ser powstał w 2001 roku, w hiszpańskim miasteczku Picon, w regionie Castilla-La Mancha. Wytwarzany z surowego mleka owczego. Dojrzewa w ściśle określonych warunkach przez okres minimum 10 miesięcy. Następnie koła sera przez kolejne dwa miesiące płukane są w koniaku.

Smak i zapach:
Delikatny. Charakteryzują go złożone aromaty.Wyczuwalny aromat mleka owczego.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis