SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Edelpilz

  • Ser Edelpilz Ser Edelpilz
  • Ser Edelpilz Ser Edelpilz
  • Ser Edelpilz Ser Edelpilz
Wygląd i konsystencja:
Niemiecki ser ze smugami szlachetnej pleśni. Jego skórka jest miękka i sucha, a masa serowa biała i poprzecinana niebieską pleśnią. Zawartość tłuszczu w suchej masie wynosi 50%.

Smak i zapach:

Ser Edelpilz ma smak pikantny.

Produkcja:

Produkowany z krowiego i owczego mleka, zaliczany do serów podpuszczkowych, dojrzewających.

Pochodzenie:

Jest wytwarzany w niezmienionej recepturze od 1927 roku, na bazie świeżego mleka bawarskich krów. Jest doskonale znany na całym świecie ze swojej wyjątkowej, kremowej konsystencji oraz niezapomnianego pikantnego smaku.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis