SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Ecir de L'Aubrac

  • Ser Ecir de l'Aubrac Ser Ecir de l'Aubrac
Wygląd i konsystencja:
Ecir de L'Aubracto ser z białą pleśnią, o żółtym wnętrzu, niezwykle przyjemny na podniebieniu. Waży 170 gram.

Komponenty i wytwarzanie:

Sposób wytwarzania tego sera jest bardzo strzeżony. Stada krów pasą się wyłącznie na płaskowyżu Aveyron, dając niezwykłej jakości mleko. Dojrzewa od 5 do 8 tygodni.

Smak i zapach:

Wyjątkowy smak miodu i kwiatów górskich.

Podawanie:

Z białym winem Viognier lub czerwonym Mercillac.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis