SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Durrus

  • Ser Durrus Ser Durrus
  • Ser Durrus Ser Durrus
  • Ser Durrus Ser Durrus
Wygląd i konsystencja:
Ser okrągły z twardą, gładką i ciemnobrązową naturalną skórką płukaną w solance.

Komponenty i wytwarzanie:

Kiedy jest jeszcze młody, jest raczej maślany, łagodny i lekko kwaśny. Jest on podobny do francuskiego sera Tomme.
Na aromat sera składa się zapach karmelu toffi, jabłek i kwaśny posmak dymu, z orzechową kremowością. Durrus dojrzewa w 4 do 8 tygodni.

Pochodzenie:

Ser produkowany jest przez Jeffa Gill od 1979. Durrus Farmhouse Cheese jest uznawany za jeden z najlepszych współczesnych serów irlandzkich.

Podawanie:

Idealnie smakuje z owocami i nadaje się do topnienia.

Wartości odżywcze:

29% tłuszczu ogółem
24% białka
44% wody

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis