SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Dry Jack

  • www.foodsubs.com/Chefirm.html www.foodsubs.com/Chefirm .html
  • Ser Dry Jack Ser Dry Jack
Wygląd i konsystencja:
Dry Jack to kwadratowy, niepasteryzowany, jarski, twardy ser z zaokrąglonymi krawędziami. Jego naturalna skórka jest ręcznie przecierana olejem, kakao i pieprzem.

Komponenty i wytwarzanie:

Dry Jack jest produkowany z pasteryzowanego mleka krowiego, jego dojrzewanie trwa od 18-24 miesięcy.

Smak i zapach:

Skórka sera Dry Jack wygląda jakby pokryta polewą czekoladową. Tuż pod nią, właściwy żółty ser jest twardy, słodki i owocowy z posmakiem wina. Jego smak porównywany jest do bogatego bukietu wina – słodki, owocowy i ostry.

Pochodzenie:

Ser Dry Jack został stworzony w 1915 r. przez hurtownika z San Francisco.

Podawanie:

Znakomity ser stołowy, do sałatek. Można go ścierać.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis