SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Drunken Goat

  • Ser Drunken Goat Ser Drunken Goat
  • Ser Drunken Goat Ser Drunken Goat
Wygląd i konsystencja:
Drunken Goat to ser z pasteryzowanego mleka kóz z wybrzeża Morza Śródziemnego, produkowany w miejscowości Jumilla, w Murcia,w Hiszpanii.Znany jest również jako Queso de Cabra al Vino, co dosłownie oznacza "koza i wino". Koła sera są zanurzane w gorącej kąpieli z Doble Pasta wina (winogron mourvedre) przez 72 godziny. Skórka nabiera purpurowego koloru, a wnętrze pozostaje prawie białe, gładkie, elastyczne i kremowe. Dojrzewa ok.75 dni. Ser posiada DOP.

Smak:
Łagodny, słodki i owocowy.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis