SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Dreux a la Feuille

  • Ser Dreux a la Feuille Ser Dreux a la Feuille
  • Ser Dreux a la Feuille Ser Dreux a la Feuille
Wygląd i konsystencja:
Ma płaski okrągły kształt, i białą penicylinową skórkę.

Komponenty i wytwarzanie:
Dojrzewa przykryty liśćmi kasztanowca. Niekompletne okrycie białej pleśni zmienia kolor na czerwonawo-brązowy w późnym stadium procesu dojrzewania, który trwa dwa do trzech tygodni.

Pochodzenie:
Ser produkowany jest w starożytnym mieście Dreux we Francji.

Podawanie:
Zalecane wina: Touraine.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis