SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Drautaler

  • Ser Drautaler Ser Drautaler
Wygląd i konsystencja:
Ser Drautaler wytwarzany jest z pasteryzowanego mleka krowiego. Dojrzewa przez 5 miesięcy i ma gładką, delikatną konsystencję. Ser jest w ksztalcie walca. Ma naturalną skórkę a wnętrze posiada dziury wielkości grochu. Cały ser waży około 4 kg.

Smak i zapach:
Smak jest lekko pikantny i aromatyczny.

Pochodzenie:
Ser Drautaler swoją nazwę dostał po dolinie Drautal, z której pochodzi.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis