SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Dorblu

  • Ser Dorblu Ser Dorblu
  • Ser Dorblu Ser Dorblu
  • Ser Dorblu Ser Dorblu
  • Ser Dorblu Ser Dorblu
Wygląd i konsystencja:
Ser miękki z niebieską szlachetną pleśnią. Zawiera 50 % tłuszczu w suchej masie. Ser o gładkich, miękkich i kremowych teksturach. Dorblu to doskonały ser pleśniowy. Kremowa konsystencja i obecność przerostu niebieskiej pleśni dają niepowtarzalną kompozycję smakową. Ser jest dostępny w 2,5 kg blokach.

Podawanie:
Podaje się na desce serowej, doskonały jako zakąska na kanapkach lub tartinkach koktajlowych. Świetny do sałatek, farszów, sosów, zapiekanek, past serowych.

Proponowane wina:

Cabernet, Zinfandel, Syrah, Chardonnay.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis