SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Doppelrahm-Frischkase

  • Ser Doppelrahm-Frischkase Ser Doppelrahm-Frischkase
  • Ser Doppelrahm-Frischkase Ser Doppelrahm-Frischkase
Wygląd i konsystencja:
Jest to ser niedojrzewający, podpuszczkowy. Produkowany w dawnej NRD i RFN, z mleka krowiego z dodatkiem śmietanki, aby był rzeczywiście podwójnie śmietankowy.
Zawiera 60% tłuszczu. Jest formowany w małe kostki o masie 50 lub 62,5 kg. Miąższ sera Doppelrahm-Frischkase jest miękki, rozpływający sie w ustach.

Smak i zapach:
Ser Doppelrahm-Frischkase ma orzeźwiający i kwaskowaty smak.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis