SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Doolin

  • Ser Doolin Ser Doolin
  • Ser Doolin Ser Doolin
Wygląd i konsystencja:
Ser ma kształt koła o gładkiej, twardej, złoto-żółtej, woskowanej skórce. Obracany ręcznie podczas długiego dojrzewania. Zawartość tłuszczu 45%

Komponenty i wytwarzanie:
Jest to jarski, twardy ser z mleka krowiego o gładkiej woskowanej skórce. Istnieją trzy wersje tego sera. Młody Doolin, który jest sprzedawany już po dwóch miesiącach, Dojrzały Doolin, który ma więcej wyróżniającego go owocowego charakteru oraz Klasyczny Doolin o drobnoziarnistej fakturze i maślanym smaku i złotawym miąższu.

Podawanie:
Ser stołowy, do kanapek, zakąsek, zapiekanek, pizzy.

Najlepszy irlandzki ser w 1995 roku na British Cheese Awards.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis