SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Demi-sel

  • Ser Demi-sel Ser Demi-sel
Wygląd i konsystencja:
Demi-sel to niedojrzewajacy ser podpuszczkowy, wyrabiany z mleka krowiego we Francji. Jest to ser spożywany na świeżo, miękki, smarowany, bez oczek i bez skórki, formowany w małe kostki o masie 75g. Zawartośc tłuszczu to 40% lub wiecej.

Komponenty i wytwarzanie:
Serek ten produkuje się z niewielkim dodatkiem soli - stąd też nazwa demi - sol (półsłony). Można go używać jako serek topiony.

Smak i zapach:
Ser Demi-sel ma świeży, łagodny, orzeźwiająco - kwaskowaty smak.
Jest tak dobry, że aż się rozpływa w ustach.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis