SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Delice des Fiouves

  • Ser Delice des Fiouves Ser Delice des Fiouves
Komponenty i wytwarzanie:
Ser ma okrągły kształt, a jego okres dojrzewania wynosi około trzech do czterech tygodni. Jego masa serowa jest gładka i delikatna, a skórka jest regularnie płukana serwatką, co nadaje serowi delikatny smak o niezwykłej miękkości.

Pochodzenie:
Ser jest wytwarzany jedynie w regionie Doubs we Francji.

Podawanie:
Ser najczęściej spożywany jesienią, bo produkuje się go z mleka z udoju letniego. Ser pysznie smakuje z lampką czerwonego wina, np.Côtes du Jura, Poulsard, Trousseau, Pinot Noir, Jura Red.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis