SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Deauville

  • Ser Deauville Ser Deauville
  • Ser Deauville Ser Deauville
  • Ser Deauville Ser Deauville
Wygląd i konsystencja:
Cechy paszy krów złożonej z traw, ziół i kwiatów oddają to co w serze najlepsze. Jest miękki, lepki i lekko mleczny. Skórka naturalna w kolorzeżółtym.Dojrzewa 7 tygodni. Deauville sprzedawany jest w formie koła o średnicy 12cm, 4cm wysokości i wadze 300g.

Pochodzenie:
Deauville jest wytwarzany w Normandii w departamencie Calvados.

Proponowane wina:
Faugères, San José lub Vacqueyras.

Wartości odżywcze:
Zawartość tłuszczu wynosi 45%.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis