SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Dauphin

  • Ser Dauphin Ser Dauphin
  • Ser Dauphin Ser Dauphin
  • Ser Dauphin Ser Dauphin
  • Ser Dauphin Ser Dauphin
Wygląd i konsystencja:
Ser prawdopodobnie bierze swą nazwę od niezwykłego kształtu, który przypomina postać delfina albo ryby.

Komponenty i wytwarzanie:

Wytwarzany jest z użyciem sera Maroilles aromatyzowanego pietruszką, estragonem, pieprzem. Masa serowa jest bardzo miękka i lekko lepka. Dojrzewa w ciągu dwóch do czterech miesięcy.

Smak i zapach:

Ser ma pikantny smak o drożdżowym aromacie.

Podawanie:

Zalecane wina: Côtes du Rhône.

Wartosci odżywcze:

Zawiera 45% tłuszczu w suchej masie.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis