SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Dante

  • Ser Dante Ser Dante
  • Ser Dante Ser Dante
Wygląd i konsystencja:
Miąższ koloru złotego otacza cienka skórka. Dante to ser sezonowy.

Komponenty i wytwarzanie:

Ser Dante produkowany jest z pasteryzowanego mleka owczego, dojrzewanie trwa około 6 miesiecy.

Smak i zapach:

Dante ma ostry, pikantny smak z orzechowym posmakiem.

Pochodzenie:

Jest produkowany w USA w stanie Wisconsin.

Podawanie:

Podawany jako dodatek do sałatek, makaronu lub jako deser z dodatkiem sherry.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis