SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Dallenwiler

  • Ser Dallenwiler Ser Dallenwiler
  • Ser Dallenwiler Ser Dallenwiler
  • Ser Dallenwiler Ser Dallenwiler
  • Ser Dallenwiler Ser Dallenwiler
Wygląd i konsystencja:
Dallenwiler to ser wytwarzany z surowego pasteryzowanego mleka koziego o pikantnym smaku i twardej konsystencji. Waży 7kg. Dojrzewa 3 miesiące.

Smak i zapach:

Dallenwiler ma pikantny, owocowy smak i ziołowy aromat.

Pochodzenie:

Wytwarzany w regionie Obwalden. W rzeczywistości jego nazwę Dallenwiler tłumaczy się jako "ser wina".

Wartości odżywcze:

Zawiera 50% tłusczu w suchej masie.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis