SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Dafne

  • Ser Dafne Ser Dafne
  • Ser Dafne Ser Dafne
Wygląd i konsystencja:
Ser Dafne ma białą teksturę otoczoną skórka, którą pokrywa aksamitny nalot pleśni.Udekorowany jest liściem laurowym.

Komponenty i wytwarzanie:
Dafne jest produkowany z pasteryzowanego mleka koziego. Dojrzewanie trwa około 6 tygodni.

Smak i zapach:

Dafne ma kremowy smak i orzeźwiający posmak.

Pochodzenie:

Jest produkowany w USA w stanie Kalifornia.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis