SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Dachsteiner

  • Ser Dachsteiner Ser Dachsteiner
Wygląd i konsystencja:
Dachsteiner to ser o złotożółtym miąższu z nieregularnymi pojedynczymi oczkami wielkości ziarnka grochu.

Komponenty i wytwarzanie:

Ser produkowany jest z pasteryzowanego mleka krowiego.Wytwarzany w kształcie 4 ,4 kilowego koła o średnicy 25 cm i grubości 8 cm. Ser jestpokryty żółtą woskowaną skórą.

Smak i zapach:

Dachsteiner ma lekko aromatyczny, pikantny smak.

Podawanie:

Ser można podawać jako dodatek do sałatek, zapiekanek. Podawać z piwem i lekkimi czerwonymi winami, na przykładWeißburgunder, Chardonnay, Merlot, Blaufränkisch.

Wartości odżywcze:

Zawartość Tłuszczu- 45%.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis