SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser D'Iberville

  • D'Iberville   www.mundoquesos.com/D'Iberville D'Iberville www.mundoquesos.com/D'I berville
  • Ser D'Iberville Ser D'Iberville
  • Ser D'Iberville Ser D'Iberville
Wygląd i konsystencja:
Wytwarzany z płukana skórką,lekko beżową z plamkami pleśni. Półmiękki ser ,jasnożółty z małymi oczkami, o wadze 1 kg. Dojrzewa 60 dni.

Komponenty i wytwarzanie:

Wytwarzany z surowego mleka krow,ekologicznego.

Smak i zapach:
Ser posiada owocowy aromat i smak z lekkim posmakiem świeżych ziół na wiosnę, a kwiecistym wykończeniem w okresie letnim i jesiennym.

Pochodzenie:
Wytwarzany w Kanadzie, w rejonie Montérégie.

Wartości odżywcze:
Zawartość tłuszczu: 31%,
Wilgotność: 44%.

Podawanie:
Tym serem można delektować się w sałatkach lub zupach. Nadaje się do fondue,do dań z makaronu,na pizzę i do beszamela.Roztopiony dobrze smakuje z  krakersami,z gotowanymi ziemniakami i boczkiem.

Proponowane wino:
Mazzei Badiola Toscana lub Riesling
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis