SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Czanach

  • Ser Czanach Ser Czanach
Wygląd i konsystencja:
Czanach to ser podpuszczkowy, dojrzewający, robiony w dawnej ZSRR, na Kaukazie, z mleka krowiego, owczego i koziego. Sery te dojrzewają i są przechowywane w roztworze solnym, nie mają więc skórki. Masa sera to od 4 do 6 kg. Zawartość tłuszczu jest nie mniejsza niz 40%. Okres dojrzewania to ok. 2 miesięcy.

Smak i zapach:

Smak i zapach Czanach ma ostry i silnie słony.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis