SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Cwmtawe Pecorino

  • Ser Cwmtawe Pecorino Ser Cwmtawe Pecorino
  • Ser Cwmtawe Pecorino Ser Cwmtawe Pecorino
Wygląd i konsystencja:
Okrągły, jarski, ser twardy wyprodukowany przez Giovanni Irranca w jego gospodarstwie. Ma typowy dla tego rodzaju sera aromat migdałów. Kiedy jest młody, ma konsystencję kremową. Stosowany jest jako ser stołowy. Również dostępna jest wędzona wersja tego sera.

Komponenty i wytwarzanie:

Produkowany z niepasteryzowanego mleka owczego, dojrzewa w ciągu trzech miesięcy podczas procesu wytwarzania jest płukany w solance.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis