SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Curworthy

  • Ser Curworthy Ser Curworthy
  • Ser Curworthy Ser Curworthy
  • Ser Curworthy Ser Curworthy
  • Ser Curworthy Ser Curworthy
  • Ser Curworthy Ser Curworthy
  • Ser Curworthy Ser Curworthy
  • Ser Curworthy Ser Curworthy
Wygląd i konsystencja:
Curworthy to niepasteryzowany, jarski, twardy ser z mleka krowiego. Istnieją dwie odmiany serów Curworthy - Meldon i Belston.

Komponenty i wytwarzanie:

Ser Curworthy jest wytwarzany z mleka krów rasy fryzyjskiej. Ser dojrzewa od trzech do czterech miesięcy.

Smak i zapach:

Curworthy ma kremowy miąższ z giętką, otwartą fakturą i maślany smak.

Pochodzenie:

Produkcja sera oparta jest na recepturze z XVII wieku.

Podawanie:

Ser bardzo dobrze się topi, dlatego jest zalecany jako składnik zup i sosów.

Wartości odżywcze:

Zawartość tłuszczu 48%.

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis