SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Curds

  • Ser Curds Ser Curds
  • Ser Curds Ser Curds
  • Ser Curds Ser Curds
  • Ser Curds Ser Curds
  • Ser Curds Ser Curds
Wygląd i konsystencja:
Sery Curds są gładkie i lśniące, białe lub pomarańczowe. Miękkie i elastyczne. W przeciwieństwie do twarogu mogą utracić swoje pożądane właściwości, jeśli pozostaną w lodówce przez kilka dni. Po tym czasie ser staje się suchy i słony.

Komponenty i wytwarzanie:

W tłumaczeniu Curds oznacza zsiadłe mleko. Skrzepy sera o wielkości winogron są wybierane losowo. Nie wymagają dojrzewania.

Smak i zapach:

Idealny do spożycia kilka godzin po wytworzeniu, smak łagodny.

Wartości odżywcze:

Zawartość tłuszczu wynosi 45%.

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis