SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Cru du Clocher

  • Ser Cru du Clocher Ser Cru du Clocher
  • Ser Cru du Clocher Ser Cru du Clocher
Wygląd i konsystencja:
Ser Cru du Clocher jest wytwarzany z mleka krowiego. Jest serem typu Cheddar. Produkowany w dwóch wariantach dojrzewania. Po 6 miesiącach jest średnio mocny o gładkich teksturach. W wieku 2 lat jest serem o mocniejszym smaku i bardziej kremowej konsystencji. Wytwarzany w wadze od 200g do 2,2 kg w kształcie bloku.

Wartości odżywcze:

Zawiera 31% tłuszczu.
Wilgotność 39%.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis