SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Cru des Érables

  • Ser Cru des Érables Ser Cru des Érables
  • Ser Cru des Érables Ser Cru des Érables
Wygląd i konsystencja:
Miękki ser z płukana skórką. Wytwarzany w kształcie cylindrycznym o wadze 1 kg. Dojrzewa w piwnicach przez 60 dni.

Komponenty i wytwarzanie:

Do produkcji używa się mleka krowiego.

Smak i zapach:

Pikantny smak, lekko gorzki i słony z orzechowym posmakiem.

Pochodzenie:


Wytwarzany przez Les Fromages de l'Erabliere w regionie Laurentians.

Wartości odżywcze:

Zawartość tłuszczu: 26%,
Wilgotność: 50%.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis