SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Cru de Champlain

  • Ser Cru de Champlain Ser Cru de Champlain
  • Ser Cru de Champlain Ser Cru de Champlain
  • Ser Cru de Champlain Ser Cru de Champlain
Wygląd i konsystencja:
Wytwarzany z surowego mleka krowiego w kształcie cylindra w rejonie Mauricie. Ser miękki z płukaną pomarańczową skórką. Zawiera 28% tłuszczu w suchej masie i 45% wilgotności. Dojrzewa 60 dni.

Smak i zapach:

Ma słodki zapach przypominający świeże siano i śmietanę, w smaku solonego masła z bardzo szczególnym posmakiem czarnych oliwek.

Podawanie:

Serwowany ze świeżym chlebem, z owocami i orzechami, w kanapkach i jako dodatek do zup, sosów i z grilla.

Wartości odżywcze:

Zawiera 28% tłuszczu w suchej masie i 45% wilgotności.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis