SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Crowley

  • źródło www.thevirginiamarketplace.com źródło www.thevirginiamarketpl ace.com
  • www.vtcheese.com/members/crowley/crowley.htm www.vtcheese.com/members /crowley/crowley.htm
Wygląd i konsystencja:
Crowley jest cylindrycznym lub podłużnym serem, dostępnym w różnych rozmiarach. Należy do grupy serów pół-miękkich.Komponenty i wytwarzanie:
Produkowanych z mleka krowiego. Proces produkcji polega na przemywaniu świeżo pociętego twarogu schłodzoną wodą źródlaną, aby usunąć znaczną część kwaśnej serwatki. Zsiadłe mleko jest następnie solone, umieszczane w formach w celu umożliwienia powstania w serze niewielkich dziurek i umieszczane w drewnianej prasie na okres od co najmniej trzech do sześciu miesięcy. Jako jeden z bardzo nielicznych w obecnych czasach wciąż produkowany jest ręcznie.Smak i zapach:
Po upływie sześciu miesięcy, ser ma już swój charakterystyczny, intensywnie cebulowy posmak, a po upływie dwunastu miesięcy jest już super ostry i staje się bestsellerem. Ma wtedy ostry, cebulowy smak.Pochodzenie:
Ser ten został nazwany na cześć jego odkrywców i pierwszych producentów, Państwa Winfield i Nellie Crowley. Chociaż oficjalnie zakwalifikowany do gatunku sera Colby, Crowley był produkowany tak naprawdę już na wiele dziesięcioleci przed powstaniem sera Colby. Obecnie ser ten jest produkowany przez synów Randolpha Smitha.Podawanie:
Jest serem stołowym, można do ścierać i opiekać.
Podobne sery:

Tagi

  •  
Przepisy na dania z serem - znajdź przepis