SEROPEDIA

Mamy już 2866 serów

Skarbiec wiedzy na temat sera, z którego możesz korzystać i który możesz razem z nami współtworzyć. Dodając opisy serów możesz zbierać punkty i wymieniać je na nagrody!

Znasz ciekawy opis - dodaj ser

Ser Croghan

  • źródło www.gourmetgirlmagazine.com źródło www.gourmetgirlmagazine .com
Wygląd i konsystencja:
Półmiękki, jarski ser z koziego mleka o okrągłym kształcie. Gładka, płukana solanką, skórzasta skórka o barwie od brązowo-różowej do koloru terakoty nosi ślady pleśni.

Komponenty i wytwarzanie:
Ser jest wytwarzany jedynie w okresie od wiosny do jesieni, a okres dojrzewania wynosi od czterech do 12 tygodni.

Smak i zapach:
Smak sera przywodzi na myśl zapach trawy i siana, a końcówka jest aromatyczna, ale nie ostra.

Pochodzenie:
Ser jest produkowany przez Luca i Anne Van Kampenów, a receptura jego produkcji jest luźno oparta na metodzie produkcji sera Gouda.
Podobne sery:

Tagi

  •  

Zobacz także:

Przepisy na dania z serem - znajdź przepis